Početna stana
 
 
 
   

UJEDINJENI GRANSKI SINDIKATI
GRANSKI SINDIKAT PUT NEZAVISNOST
“VRŠAČKI VINOGRADI”
Svetosavski trg 1. Vršac
Tel/fax-013-838-865
E mail: nezavisnost.vrsac@gmail.com

OTVORENO PISMO

Predsedniku Evropskog parlamenta
Gospodinu - Martin Schulz
Brusels

APEL

Poštovani gospodine Schulz,
Članovi sindikata Nezavisnost “Vršački vinogradi” i članovi Udruženja akcionara “Vršački vinogradi”iz Vršca, AP Vojvodine, Srbije,  ovim pismom traže od vas pomoć.

Udruženje manjinskih akcionara ima 1153 člana i vlasnici smo 28% kapitala kompanije “Vršački vinogradi”, a država je vlasnik 72%.  Na žalost naša država ne štiti privatnu svojinu. Država Srbija tj. Agencija za privatizaciju je više puta pokušala da proda kompaniju ali i deo koji pripada akcionarima a da se sa njima ne konsultuje. Uvek smo morali da branimo svoju imovinu.

Korupcija je uzela maha u svim segmentima društva u Srbiji bez obzira što aktuelni političari govore suprotno. Na primeru “Vršakih vinograda”  lako je dokaziva  sistemska korupcija, na osnovu dokumentacije koju posedujemo.

Zahvaljujući pojedinim medijima dospeli smo u javnost ali ne dovoljno jer “loše” utičemo na građane “otvaramo im oči” a to je ovde zabranjeno. Ne samo u našem slučaju, ogromna je cenzura u svim vrstama medija.

Iskreno verujemo u institucije Evropske unije, a otvaranjem poglavlja 23 nadamo se da će naši pregovarači uspeti da na terenu stvore uslove za njegovu primenu. Tada bi sudska istraga mogla da krene a privatni kapital bio zaštićen.

Nismo zadovoljni brzinom kojom se rešava sudbina građana Srbije. što ne zavisi od nas, ali se nadamo da će vam na primeru  naše kompanije, biti jasnije kako je teško boriti se  ne samo za ličnu imovinu nego i za pravdu i istinu.

Poštovanje koje su nam ukazale Evropske institucije jesu odgovori koje smo dobili od gospođe Angele Merkel, OLAF, a očekujemo odgovor od gospodina Majka Devenporta, kome smo se obratili 03.03.2015. U prilogu ovog pisma dostavljamo vam pisma i odgovore.

Unapred, hvala na razumevanju.
Predsednik sindikata "Nezavisnost"
"Vršački vinogradi"
Dipl.ing. Jon

     
1. mart - 30. jun 2015.
Danas

Povežite se

 
 
 
 
 
 
Copyright © 1996-2015