Početna stana
 
 
 
   

 

Poštovani pretplatnici!

Protekla godina bila je izuzetno teška za sve štampane medije, za Republiku posebno. Kao što je poznato mi nismo komercijalni medij pa je opstanak našeg lista svih ovih godina uglavnom bio vezan za projekte koje realizujemo i koji su u skladu sa našom uređivačkom politikom, kao i za pretplatu i dobrovoljnu pomoć vas, naših čitalaca. Ekonomska kriza u zemlji ali i u svetu, učinila je da su fondacije koje pomažu demokratizaciju srpskog društva u znatnoj meri redukovale svoje fondove i ograničile broj projekata za medije. To je, pored drugih, i Republiku dovelo na ivicu finansijskog ponora. Poboljšana pretplata pa i prilozi čitalaca, prijatelja Republike omogućili su nam da uspešno završimo godinu koja je za nama. Za 2015., međutim , sredstva još uvek nisu obezbeđena iako smo kao i svake godine uredno konkurisali za njih. Ipak nadamo se da će biti odobrena ali svakako ne pre kraja januara ili početka februara. Iz tog razloga ovaj prvi broj u novoj 2015. godini jeste dvobroj (januar-februar) kako bi se dobilo na vremenu i sačekala eventualna sredstva.
Imajući u vidu ovakvu situaciju, u prethodnim brojevima nismo davali obaveštenja o pretplati za 2015. godinu ne želeći da sebe i pretplatnike dovedemo u neugodan položaj da list eventualno prestane sa izlaženjem, a pretplata bude uplaćena.
Bez obzira na to što najveći broj čitalaca nije platio pretplatu za 2015., ovaj januarsko-februarski broj će biti uredno poslat svim pretplatnicima, a pretplatu za 2015. godinu pretplatnici će moći izvršiti od 1. marta kada sudbina našeg lista bude izvesnija.
Želimo vam bolju i uspešniju 2015 godinu, a sebi želimo da i dalje trajemo i kritički mislimo.

Uredništvo
     
1. januar - 28. februar 2015.
Danas

Povežite se

 
 
 
 
 
 
Copyright © 1996-2014